Editie Pajot : HERNE – Art Valley nog tot 16 december in de ban van ‘Sensualiteit en Emoties’

Art Valley, het inmiddels welbekend en bijzonder gemoedelijk kunstencentrum van het duo Joëlle Van Oers en Johan Laurent in het meest zuidelijk puntje van het Pajottenland in de Heydestraat in St-Pieters-Kapelle, is vanaf dit weekend tot en met zondag 16 december de plaats van afspraak om nader kennis te maken met de tentoongestelde werken van kunstenaars Patrick Jacquemijns en Ahmed Ba Cali. De expo is gratis toegankelijk iedere weekenddag tussen 14u en 18u.

Beide kunstenaars zijn voor mekaar geen onbekenden. Rond het thema ‘Sensualiteit en Emoties’ stelden zij immers al eerder samen tentoon. Beeldhouwer Ahmed Ba Cali pakt uit met zijn sculpturen in brons, Patrick Jacquemijns met zijn schilderijen.
Een kunstrijke thuishaven
Met het opzetten van culturele weekends willen Joëlle en Johan hun kunstrijke thuishaven toegankelijk maken voor een heel heterogeen publiek. Mensen met verschillende interesses kunnen er elkaar ontmoeten en van gedachten wisselen. Joëlle en Johan plukken thans dan ook welverdiend de vruchten van hun jarenlange inzet waarbij kunstspreiding, publieksverruiming en drempelverlaging centraal staan. Daar waar Art Valley tot voor kort nog borg stond voor twee grootse kunstevenementen per jaar is het hen er thans om te doen van hun habitat van maart tot december een kunstoase te maken waar zowel binnen als buiten kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar op een kunstzinnige manier kunnen treffen.
Als afsluiter van het werkjaar is Art Valley’s huiskamergalerij thans gereserveerd voor schilderijen van Gooikenaar Patrick Jacquemijns en beeldhouwwerken van Ahmed Ba Cali. Die laatste woont en werkt in Braine-le-Comte.
Patrick Jacquemijns
Patrick Jacquemijns (57): “Wat is er mooier dan het sensuele lijnenspel van een vrouwenlichaam?” Met acryl en olieverf schildert hij dan ook sierlijke silhouetten op doek in een spel van licht en donker. Zijn pastels bouwt hij eerder klassiek figuratief op, meestal in sanguine op ingrespapier. Voor beide technieken vertrekt hij van eigen beeldmateriaal. Hij werkt veelal monochroom. Patrick is lid van het forum ‘Zin in kunst’ dat open staat voor kunstenaars die in Gooik wonen of er cultureel verankerd zijn.
Ahmed Ba Cali
Ahmed Ba Cali (68) is een Belgische kunstenaar met Marokkaanse roots. Zijn kunstwerken zijn terug te vinden in de wereld van bronzen sculpturen. Voor het maken van de lichamen van zijn figuratieve naakten maakt de kunstenaar gebruik van een vlees-en-bloed-model. Voor het hoofd baseert hij zich op zijn eigen inventiviteit. Ook voor Ahmed is zijn oeuvre het resultaat van een flink uit de kluiten gewassen hobby waarbij het ontwerpen, creëren en vorm geven veraf staan van het te gelde maken en verkopen.
Alvast veel enthousiasme naar 2019 toe
Na 16 december gaat ook Art Valley in winterslaap om begin maart terug te ontwaken met de opening van een nieuwe reeks tentoonstellingen in de beeldentuin. Joëlle: “ Hierbij worden dan terug een tiental kunstenaars betrokken. Ook voor de bezetting van de galerij zijn de onderhandelingen inmiddels al ver gevorderd. 2018 was voor Art Valley overigens een testjaar dat heel positief wordt afgesloten. De combinatie van onze beeldentuin en onze galerij kent meer en meer succes. Niet alleen de exposanten maar ook de bezoekers uit alle hoeken van het land weten ons meer en meer te vinden. Johan en ik zien 2019 dan ook met veel enthousiasme tegemoet en wij zijn beiden steevast van plan om ons blijven in te zetten om onze unieke locatie te laten uitgroeien tot een trefplaats waar kunst, kunstenaars en bezoekers elkaar op een even unieke manier kunnen treffen”.

Reacties zijn gesloten.